7 hiba amit a Facebookon NEM szabad elkövetni

online_kalauz_barti_zoltan_blogja_dontOlvastam néhány hónappal ezelött egy érdekes cikket, amelyben azt írták, hogy hajlamosak vagyunk elhinni bármit, ha a mondanivalónk ején azt mondjuk, hogy “A tudósok szerint….”. Nos, a Facebook tudosók szerint :-)), annak akinek nincs Facebook fiókja, annak pszihikai problémái vannak. Jó marketing fogás volt (szerintem), és lám lám több mint 1 milliárd felhasználó. Ott ahol sokan vannak, ott több is a probléma, ez mindig igy volt és igy is lesz. Ezért összeállítottam egy kis anyagot, hogy mire figyeljünk amikor a Facebookot használjuk.

1. Ne add meg a lakcímed

Szerintem ez a legnagyobb hiba, amit elkövethetünk a közösségi oldalakon. Nagyon beteg világban élünk ezért mindig kell vigyázzunk arra, hogy mit tesszünk közzé az interneten.

2. Ne tedd közzé a telefon számod

Ugyanaz az indok, mint a lakcímmel.

3. A nem megfelelő fénykép

Ha elakarsz rejteni a szülők/nagyszülők, a családod, főnököt elől egy képet, akkor ne tedd közzé a Facebookon. Mindig figyeljetek oda, hogy milyen képen tag-elnek be. Sok embert kirugtak a munkahelyükről, azért, mert a profil képen az üveg Jack a szájához van ragadva, és ez rossz imidzs a cégnek.

4. A nem megfelelő statusok és hozzászólások

Az egy dolog, hogy kiírod a kedvenc Ghandi idézeted, az egy dolog, hogy azt írod ki szabad idődben, hogy “Szuper ez a Prison Break”, de ne írjál ki olyanokat, hogy “Pista lazsál és a Prison Breaket nézi az irodában XD” vagy “1 hónapja már zsinorban iszok”. Szerinted mit fog a főnököd mondani, amikor az irodájába hivat?

5. Bosszú

Szakitottál a pasiddal/csajoddal? Őszintén sajnálom, de majd elmúlik!!! “Jó, hogy amikor anyád kirúgott a házból, mert mittomén mit csináltál, és én befogadtalak te koldus” – hogy éreznéd magad, ha ez a mondat neked szólna? Ne rakj ki intim képeket/videókat az ex-ről, mert az nem csak neki, hanem neked is árt.

6. Túl sok információ

“Az esti sex volt a legjobb!” – wow…ez szerintem már túl sok. Nem hinném, hogy megjelnne a rendez-vous-ra az a férfi/nő, akit a múlt héten a marketing konferencián megismertél. Ouch!

7. Túl sok, túl hamar

Van egy barátnőd/barátod, már két hete? Ügyes vagy, gratulálok, de még ne rakj ki a Facebookra olyan képeket, amelyben csokoloztok, vagy ne írj ki olyan statusokat, hogy az “Életed értelme” vagy a Családi állapothoz, már kiírod, hogy “Eljegyezve”…ezekután lehet a telefon számát kicseréli. Ne siesd el, tudom, hogy a szerelem az elején vakít, és mindenki azt képzeli, hogy megtalálta a nagy Ő-t, de azért türelem, főleg az interneten.

Nektek még valami ötlet, hogy mire kéne vigyázni a Facebookon?

Használd okosan az internetet!

Reklámok

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: