Újabb kamú a Facebookon. Vigyázat!

2013-as év nagyon komoly lesz, legalábbis ami az egész online világot illeti. Egyre nagyobb hangsúlyt fognak az online reklámokba fektetni, főleg a közösségi médiában, és itt kiemelném a Facebookot. Mivelhogy egyre több Facebook rajongói oldal jelenik meg a láthatáron, így a csalások, átverések száma is növekedik. Nem akarok megrémíteni senkit, inkább csak jobban figyeljünk oda, hogy mire kattintunk a Facebookon.

Az utóbbi időben, egyre több rajongói oldal admin, egy olyan üzenetet kap/kapott a Facebook “Security Team”-től, amelyben megjelenik a Facebook Adatvédelmi logó, és azt írja, hogy a “rajongói oldaladaon szabálytalanságok történtek, ezért le fogjuk zárni […], ahhoz, hogy ellenőrizd, katt az alábbi linkre” (lázsd a képen)security_team-online-kalauz

Majdnem minden oké, sőt egy olyan aki nem jártas az egész Facebook közösségben, még el is hiszi, hogy a sarki boltnak készített Facebook oldalán, amely nem aktív, szabálysértések történtek, viszont egy alaposabb elemzés mást mutat ki:

1. Először is a Facebook biztonsági rendszere a Facebook Security, és NEM a Page Security Team, ahogy ebben az átverésben történik

2. Másodjára pedig ami furcsa, az a link, amely úgy kezdődik, hogy http://apps.facebook.com. Azok a linkek, amelyek így kezdődnek, azok a third-party app, vagyis nem a gyártó vagy hivatalos forgalmazó által készített program, alkalmazás. A Facebooktól jött linkek, és főleg a biztonsággal kapcsolatos infók, olyan formában fognak megjelenni, hogy a linkben először a facebook.com jelenik meg, utanna az URL többi része.

forrás

Használd okosan az internetet!

Címkék:, ,

Hozzászólás